dilluns, 17 de setembre del 2018

Districtes miners del Erzgebirge. El passatge Gerber. Freiberg. Saxònia. Alemanya.




Durant la meva estada a la ciutat de Freiberg, em vaig allotjar a l'hotel Freyhof, situat al nucli històric, i molt proper de la Catedral St. Marien, i del museu de l'Estat i de la mineria (Stadt und Bergbaumuseum).

En un dels edificis propers a l'hotel, hi ha uns aparadors amb fotografies, esquemes de mina, estris miners, i alguns minerals, relatius a diferents jaciments històrics del districte miner de Freiberg:  Ehrenfriedersdorf, Annaberg,  Marienberg, i Freiberg.


Ehrenfriedersdorf.


Annaberg



Marienberg


Freiberg

De fet, es tracta de la publicitat que fa una agència de viatges que organitza un "tour" per aquestes famoses localitats mineres del Erzgebirge.


Erzgebirgische Bergbauagentur.



El passatge Gerber (Gerberpassage), al centre de Freiberg, en l'històric Untermarkt (mercat de baix).  És una galeria comercial plena de botigues, un gimnàs, fittness, etc.  Té un gran interès a causa de l'exposició d'una sèrie de quadres, mapes, i dibuixos relatius a la història i desenvolupament urbanístic de l'antiga ciutat de Freiberg.


El castell Freudenstein, d'un treball original de Bartolozzi (1724-1815).



La fàbrica de malta, i la torre verda.



El carreró Meissner  (der Meissner Gasse).



El Mercat de Baix (Untermarkt). En aquesta bonica imatge es distingeixen dos pous (encara no  havia connexions a les cases), i dos suports presentant peces de pell, mostres d'una adoberia propera. Fins i tot avui es pot reconèixer a les cases de l'Untermarkt la típica construcció dels sostres per a l'assecat dels cuirs.



L'adoberia (blanqueria) Steyer, al carreró Meissner.  Any 1857.



Freiberg.   Any 1643.


DIE  HISTORISCHE  FREIBERGER  BERG -und HÜTTENPARADE

Desfilada històrica de Freiberg.





     * This Blog is written in Catalan Language.

     Visita a la ciutat de Freiberg:   www.pauligispertnaturaipaisatges.blogspot.com

Fotos:  Paulí Gispert.      Maig de 2018.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada