dilluns, 30 d’octubre del 2017

La ruta dels tres colls: Furka, Grimsel, i Susten. Suïssa. Switzerland.(III).



El llac Oberaar.



El llac Oberaar.



L'hotel de muntanya Berghotel Grimselblick.

La ruta prosegueix cap al Grimsel Pass. Al arribar a dalt, just darrera de l'Hotel Grimselblick, s'ofereix una panoràmica que comprén la regió desèrtica de les fonts del Rin, veient d'esquerra a dreta el cim nevat del Galenstock (3583 m), el front de la gelera del Roine, el portell de la Furka, i la vall piamontesa del Toce. Mirant vers al Nord-oest es dintingueix la paret del Lauteraarhorn (4042 m).

Tota la regió del Grimsel està destinada a la producció d'energia. Tres embassaments de diferents mides, junt amb els quals ressegueix la carretera del congost, donen fe de l'aprofitament intensiu de l'aigua. Aquests llacs artificials es van construir partint d'antigues fondalades alpines i llacs naturals. Aqui es troba doncs un complex grup de centrals hidroelèctriques, situat entre el Coll del Grimsel i el poble d'Innertkirchen, en l'Oberland Bernés.

Les glaceres de l'Aar i del Grimsel són les principals subministradores d'aigua pels embassaments d'alta pressió, alimentant dos grans pantans, la força hidràulica dels quals s'empra en una primera central situada a gran altura, a Räterichsboden: els llacs Grimsel i Oberaar. El llac Oberaar (2303 m), assoleix una llargada de 2.7 Km, i està tancat per un mur de formigó de 100 metres d'alçària. Al costat dret del llac Grimsel, i allotjada completament en la roca, es troba la central de circulació de l'Oberaar-Grimsel: la Central Grimsel-II Est.

El llac Oberaar, i la presa.




Pujant cap al Coll del Grimsel.


El llac Grimsel (Grimselsee).



El llac Grimsel.              A l'esquerra, el Berghotel Grimselblick.



En primer terme, el llac Grimsel.  Al mig, l'hotel Grimsel Hospiz.
 En darrer terme, l'embassament del Räterichsboden.



L'hotel Grimsel Hospiz.



El llac Grimsel.     La Central Grimsel-II,  i l'hotel Grimsel Hospiz.



Embassament del Grimsel, vist des de l`hotel Grimsel Hospiz.
En darrer terme, entre d'altres, els Pics del Zinggenstock.


    This Blog is written in Catalan Language.

Fotos:  Paulí Gispert.        Octubre de 2017.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada