dilluns, 30 d’octubre del 2017

La ruta dels tres colls: Furka, Grimsel, i Susten. Suïssa. Switzerland.(I).

Dels viatges que he anat fent per Suïssa, una de les rutes que m'agrada més és la anomenada dels tres Colls. Es tracta del Coll de Susten (2259 m), el Coll de la Furka (2436 m), i el Coll del Grimsel (2165 m). Sovint faig el trajecte partint de Zuric, tot prenent l'autopista direcció Gotthard. Acostumo aturar-me a Altdorf, poble natal del llegendari Guillem Tell. Fa bastants anys solia anar al Café Kristall, avui malauradament tancat. El senyor M. Huguenin va decidir vers al 1963 portar la seva extraordinària col.lecció de minerals a l'establiment del qual n'era el propietari. La meitat d'ells tenia procedència alpina, i l'altra, de la resta del món. Significava doncs un plaer prendre tranquilament un café amb pastes, tot admirant aquells magnífics exemplars, presentats en vitrines ben il.luminades. Dirigint-me vers al Sud arribo a Andermatt, població important i punt de partida de les principals rutes alpines, amb l'estació dels trens de la línia Furka-Oberalp.



Café Kristall.      Una de les vitrines de la col.lecció Huguenin.


El Café Kristall.     Altdorf.     Cantó d'Uri.     Suïssa.          (fotos any 1972).



Des  d'Andermatt prosegueixo tot passant per Hospental, i seguint fins a Realp, a través de la Vall d'Urseren (Urserental), per a on circula el riu Reuss, un dels principals afluents del riu Aar.



Remuntant les fortes pendents de muntanya en direcció al Coll de la Furka.



Furkapass (2436 m).


Panoràmica des del Coll de la Furka.



Hotel Furkablick.


Vistes des del Furkapass.     El pic del Galenstock (3586 m).



Ruta des del Furka en direcció al Grimsel.


La baixada del Coll del Furka comporta un seguit de curves molt tancades i de forta pendent. A mig camí es troben l'hotel Belvédère (actualment abandonat), i un establiment que a més de ser una botiga (basar), dóna accés a un caminet que en el seu recorregut permet unes vistes privilegiades de la gelera del Roine (Rhônegletscher), i que al final mena a una gruta excavada dins del gel (ice grotto), les parets de la qual reflexen una tonalitat verd blavosa.



Establiment (botiga), i l'hotel Belvédère.




La gelera del Roine  (Rhônegletscher).






La gelera del Roine  (Rhônegletscher).



La gelera del Roine.  (Rhônegletscher).


    This Blog is written in Catalan Language.

Fotos:  Paulí Gispert.       Octubre de 2017.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada